Smakar utmärkt efter att mängder med recepts har testats och vi till slut hittade det bästa receptet och tjocklek på dem.
Lika bra att steka som att grill.
All vildlax är mycket rik på omega-3-fettsyror, B12 och D vitaminer
- Handelsbeteckning – Lax
- Vetenskapligt namn – Salmo salar
- Produktionsmetod – Vildfångad med pontonfällor, se bilderna
- Fångstområde – Kalix skärgård så den norra delen av Bottenviken-Östersjön
- Fångstperiod – 16 Juni – 16 Juli (huvudfisket)
- Storlek – Fiskens storlek vid slakt 8-26kg
- Storlek – 100g
Ingredienser:
VILDLAX, ÄGGvita, glutenfritt havregryn, potatiskstärkelse, salt, potatismjöl
Näringsvägrde per 100g:
Energi 780KJ/187kcal
Fett 10,6g varav mättat fett 2,3g
Kolhydrater 5,6g varav sockerarter 0g
Protein 16,9g
Salt 1,5gVi